Bloglines

marți, 20 aprilie 2010

Masochismul pentru netoti sau arta de a nu reusi cu succes in viata

Imagine, plan larg pe un grup de baieti jucand barbut. El are braila. Miza e buna, il scoate pentru un timp din foame ( orice barbugiu va poate confirma ca mereu doar zarul urmator este cel ce te va scoate definitiv in viata). Tinteste, suteaza si este gooooollll. Zarul e zaaaaar! Acum poate curata de bani pe nerozi. Acum i-a iesit, tataie, ca doar el a avut braila si atunci in gloria-i nesfarsita ce face? Se ridica si pleaca.
Sfarsit de secventa cinematografica.
Un critic de film poate ar juisa necontrolat la asa o profunzime a imaginii...asa o claritate a esecului...asa o naturalete a actorului din rolul principal. Dar numai actorul stie cata munca a incaput in asa un esec, numai el intelege cu adevarat cate sacrificii a facut pentru neactiunea lui. "Am reusit!" isi spune tanarul nostru. "Am reusit sa ratez cu atata claritate, incat niciun blat nu va reusi vreodata sa ma mai spele in ochii mei!" Apoi aplauzele si ur(l)alele spectatorilor si triumful....respectul familiei.
"A fost greu.", poate el sa afirme cu seninatatea unui cuceritor. Si el stie....ca persoana lucida, e dureros de constient.
"Cu asa un esec nu ma voi mai reintalni niciodata in viata".
Generic final. Sfarsit.
Acum treci darcului la munca, dobitocule, si repara ceea ce cu atata sudoare ai reusit sa bulesti.
post scriptum
Pentru cei ce vor sa investigheze prin antiteza arta de a esua va recomand sa catati Dorothea Brande "Wake up and live" si nu faceti ca ea. ( o gasiti pe Scribd si daca tot sunteti acolo lasati si o steluta la Invanndrer de yours truly. )

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu