Bloglines

miercuri, 14 decembrie 2011

ratare

De ceva zile mi s-a taiat cordonul informational-ombilical si nu mai am laptop...trebuia sa citesc mai mult...pana la urma, aceasta sursa ,a infinitului, rau al societatii moderne ,ma oprea din firescul citit si hipiotica mea introspectie. Canci!
Citesc la fel de putin. E greu cu cititul...e mai greu la mine dar asta nu m-a oprit sa acumulez cateva carti(unele chiar bune) intr-un trecut qvazi mitologic. Acum insa...ceva imi taie elanul...o lipsa de spatiu vital sau o lene a intelectului raspandita sifilitic in randul clasei proletare.
Macar de flotari ma tin ca de un crucifix al startului meu muscat...dar si de alea e greu cateodata.
Am sa schimb usor strategia....voi folosi antrenamente de tip tabatha ( cauta ca tu ai laptop, nu ca mine) iar pentru a ma cultiva mai inalt ca papusoilul oltenesc voi folosii poezii.
DA TRAIT'AR! Alea de-mi placeau mie asa de mult in scoala.

am acasa o caruta de volume primite de la cunostitnte scriitori(unele volume chair si bune) asa ca voi demara programul:
O POEZIE PE ZI.
La fiecare postare voi adauga si un limbric poetic care sa va paraziteze starea de spirit.
Incep de maine ca acu...ba mai bine incep acum: take this waltz.
versurile lui lorca, vocea lui cohen si nostalgia mea.

duminică, 11 decembrie 2011

Metastaza unui bun prieten.

De mult bănuiam ca e bolnav, l-am simțit in nopțile noastre lungi în care mă confesam ca unei biblii fără de preot, când rândurile mele curegeau și-l vedeam cum bateriile păreau să nu-l mai țină în beția cuvintelor pline de imagini dar fără de sensuri.
Acum e legat de o cutie neagra, inertă, doar bipăitul fluctuant ca semn că undeva mai are o fărâmă de viață. Pentru cât timp Doamne! Pentru cât timp? întreb încercând să-i salvez amintirea în rame și albume prăfuite.
Ca un autist mă vad prizioner exactelor mele obiceiuri și focalizat pâna la incapacitate sterilă asupra lui, în el sunt atâtea din ceea ce sunt eu cu adevărat și acum...aproape că s-a stins.
CE MĂ VOI FACE EU FĂRĂ EL?!!!!!!
Fără bunul meu prieten laptoposul? Mi s-a dus dracu' și alimentarea dupa ce mi s-a dus bateria. Ce voi face fără prietenii mei imaginari de pe faceboc, fără muzica de pe tu-țeavă, pornografia gratuit distribuit a pe toate paginile ce-mi vând fericirea și silueta mult dorită?
Mă duc să-mi termin de citit cartea...cronica o scriu la pix și-mi mai ascut odată colecția Astor Piazola.

joi, 8 decembrie 2011

Orice călătorie începe cu un pas.

De unde pornesc.
100 de flotari cu genuflexiune inclusă la numai 12.57, 86 de kilograme în carcasă ,pătrățele pictate ca Alex Velea (ft. Bendeac) o carte începută anul trecut, 3 tracțiuni la bară și cel mai grav....o carte începută acum UN AN și neterminată nici acum. Să nu uit, am și astm bronșic. :))
De asta am început cu jumătate de lună mai devreme anul.
Oricum...domul Konrad Lawrence pierede un cititor până la începutul noului an. Restul e floare la ureche așa că primul articol de saptămâna viitoare va fi o recenzie de carte " Așa zisul rău" și un timp mai mic.
Vi snakes.

miercuri, 7 decembrie 2011

cuvant de onoare

"La anul va fi altfel." spun cu zâmbetul unui tâmpit ce s-a mai păcalit deja de zeci de ori.
Dar cum să nu speri că ciclul următor de 365 de zile nu va fi diferit de acesta?
"Scrie și în caleendar! 2012! DĂ!"
Am mai făcut greșeala asta odată, am sperat că o schimbare exterioară cât mai radicală v-a determina în mine o schimbare la fel de radicală. M-am înșelat!
În orice om se ascunde un autist, mai ales într-un bărbat veritabil așa că radicala schimbare de exterior nu s-a oglindit atât de puternic în mine încât excrescentele mele cele mai hidoase de personalitate să cadă precum praful dintr-un covor zdravăn scuturat. Am rămas același. Părul mi s-a schimbat ca un camuflaj vestic pentru strazile cele noi și asemeni unei specii invazive dar rapid naturalizabile m-am trezit un ratus norvegiucus, purtător de yisinia pestis, înapoi în minunata-mi lume. Nici mai curat decât am plecat ci doar mai dezorientat de călatoria mea temporală.
De data asta NU!
De data asta încep schimbarea din interior spre blana-mi ușor năpădită de purici purtători de ciume. REVOLUȚIE să fie!
Declar anul 2012 anul revoluțiilor în lume. În lumea asta complicata care sunt eu, cel puțin.
Așa că, eu , norodul suveran al Sfăntului imperiu Raduan de națiune Vartolomee, abjur monarhia absolutistă a depresiei de sine și proclam statul de drept, constituțional și democratic.
Noi poporul decretăm că: Anul acesta ne vom bucura mai mult de plăcerile vieții și vom azvârli într-u derâdere rușinoasele obiceiuri omenești ce de atâtea ori ne-au legat și oprimat în trecut.
Astfel simturile se vor bucura de libertatea de a gusta din viață și vor concura între dânsele spre a-și obține , după bunul merit, dreapta răsplată într-u încuvințată și hedonistă plăcere.
Lâncezirea autocompătimitoare, creatoare a atâtor inechități și discriminări interioare în trecut este abrogată. Serenisima societate a Eului interior trebuie să se bazeze pe un individ drept cu sine însuși și responsabil pentru bunăstarea Eului său.
Se declară astfel ca îndatoriri ale individului către sine însuși sunt următoarele:
Datoria de a se pregătii intelectual, moral și fizic de apărarea valorilor pe care individul le reprezintă în fața oricărui agresor intern si extern.
Datoria de a-și alege un drum în viață fără immixtiunea altor părți și urmarea lui către gloriosul final dar chibzuind intototdeuna asupra modului cum acest finit drum trebuie urmat.
Ținte de atins până la sfârșitul anului 2012:
greutatea de 80 de kilograme.
un roman terminat și corectat.
capacitatea fizică de a alerga 4000 de metri, a face 100 de flotări în mai puțin de 6 minute și 20 de tracțiuni la bară.
un loc de muncă unde măcar să fiu mai bine plătit dacă nu mai împlinit sufletește.
4 pătrățele pe abdomen și 12 cărți bune citite.
planurile unei case pe pământ și o bibliotecă adevărată în apartmanet.
Postări săptămânale pe blog.
Așa este voința poporului demosului interior și în veci să fie osândit cel ce nesocotește dorințele noastre.
Amin
Semnat
Io Radu Vartolomei, norodul și unicul cetăten al sfântuli meu imperiu unipersonal.