Bloglines

duminică, 26 septembrie 2010



Astazi a fost o zi frumoasa!

Semi'nsorit sau semi'norat, depinde cum vroiai sa privesti problema, dar oricum...de pe cand era doar o dimineata ziua asta promitea sa fie aproape perfrecta. Nu voi amintii aici micimea trezitului aproape cu noaptea in cap dupa ce Antonia ne-a chinuit (dar doar atat, de culoare) pe la orele cele mici ale diminetii. Nu voi amintii nici de faptul ca bebelusa asta mica plange cerand ,cica, botezul cu niste medicamente anti-colici pentru care este prea mica.

Nu! Voi amintii doar ca pe la orele pranzului, suparata de colici, am iesit sa o linistesc pe balcon ca sa o vada putin soarele. Pentru prima data dupa multi ani am desfacut balansoarul meu din timpurile cand inca mai citeam Petre Ispirescu, m-am asezat cu Antonia in brate si am inceput sa ne uitam la cerul intredeschis cu doar termopanele semicurate intre linistea copilului si vantul de afara. Balansoarul scartaia de atat amar de neglijenta, balconul meu arata aproape incheiat, iar sotia mi-a adus o bere de la frigider.

Ce ciudat mi s-a parut. Alerg atat si totusi mi-am regasit implinirea intr-asa imperfecta nemiscare.

Nevasta mi-a facut cateva poze si pentru prima data mi-a parut rau ca nimeni nu a inventat aparatul care sa-ti inghete timpul.

marți, 21 septembrie 2010

Ba si's tata!

 Asa am zis si prin telefon asa o zic si aci. Ce sa-i faci! Iei omul din strada dar nu si strada din om. A nascut domana la io' , adica nevasta mea si nu numai ca a nascut dar a facut si o fata minunata pe care o chiama Antonia. Nu voi scrie aici de scorul platit(mai iesftin ieseam daca dezinfectam baia si plateam doctorul sa o ajute sa nasca in cada ca tot vroia nevasta'mia nastere in apa) ci de realizarea unui lucru crucial.

 Pentru prima data nu mai ma bat pentru fericirea mea ! 

 Pescarii din marea nordului isi numesc barcile dupa mame sau fice sintr-un motiv simplu: Dragostea e ca  pantecaraia. Azi te taie de zici ca mori, imediat'ti si  trece (citat necorectat din babica sau in traducere bunica'mia mai de prin delta) dar dragostea fata de mama sau de fica este total diferita si devastator de statatoare.  Acum mama ca mama....dar pentru  fica'mia fac crima si omor iar o baltoaca obosita cu valuri de 16 metri nu ma sperie pe mine cand e vorba de printesica mea. 

  Vazandu-mi copilul am inteles asta, e sangele meu si de sange nu te lepezi nici pentru cele mai grave dintre nelegiuiri.  Asa ca...o fi ea mica de vreo 50 de centimetri si o cantarii vreo 3000 de grame dar ia ghici cine este frumoasa si desteapta lui tata? 

duminică, 5 septembrie 2010

valoare de la sefu' banilor in romania

 (Usor) fara voia mea am avut de ascultat muzica clasica, a fost ziua de nastere a bancii nationale a romaniei( aia de emit hartiile alea lipsite de valoare pentru care ne rupem spatele la munca) si am ascultat cu frumoasa-mi ceva concert aniversar direct de la Ateneu ( Hateneu pantru cei cu dedicatii fara numar). Ei, pe langa faptul ca ne-am amintit ca a existat candva un cert domn Iosif Sava, ca ne-am testat cultura muzicala( cu mandrie pot sa spun ca am avut un stulete in plus fata de nevasta-mia) si ca ne "simtem" bine cand vedem ca Base se cultiva langa sefu' banilor in Romania, Isarescu, am avut si o scurta discutie despre ce mama naibii face 'nea ala cu scobitoarea din fata muzicantilor. Si ne casunam noi si ne concentram si ce sa vezi! Asta-i! Orchestra canta la instrumente iar gigelul ala canta la orchestra.  Adica, aia stiu cu totii cand sa sufle in goarna dar numai ala stie cum sa-i lege pe neni intre ei ca muzica sa iasa asa cum trebuie.....adica armonie. 

  Asta are muzica clasica si nu au restul....armonie. Pana si lui bebe in burtoci i-a placut cum suna, dirija cu ambele maini. 

 Deci ma'sa nea Isarescu...acu' da si matale cu valoare la leii astia ca ma simt parca muncesc pe graunte, la multi ani lu' banca lu' matale si da si tu ciubuc la lautari ca le-a taiat astia de la guvern din chenzina si sa aiba si gurile lor ce sa haleasca. 

Panana-na

sâmbătă, 4 septembrie 2010

Proxenetismul sau economia de servicii

  Totdeuna am admirat proxenetii, nu aia ordinari care-si bat curva de-i suna apa in cap si apoi o trimit pe strada. 

 Nu. Ma refer la aia de o prostesc pe tuta pana cand se duce de buna voie la produs.  

Reflectand asupra bancilor si agentiilor mi-am dat seama ca ceea ce admir la proxeneti detest la capitalisti astia de servicii. De ce? Pentru ca eu sunt curva pe care o prostesc.  Mereu ma intrebam ce naiba are aia in cap de nu-si da seama ca e prostita si exploatata fara sa aiba parte de vreun avantaj real. Ei bine are ce am si eu....Nevoi. Un proxenet ii da curvei lui impresia ca ii poate satisface o nevoie in schimbul unei chestii neinsemnate ca.....tot! Ei...cam asta e si economia de servicii...proxenetism. Chestii de care nu ai nevoie cu adevarat primite ca rasplata pentru banutzul tau.  Prosteala pe fata. Si acum mars si-mi fa bani coardo.