Bloglines

sâmbătă, 5 septembrie 2015

Cei Raducule cu musulmanii astia de invadeaza europa? Hai ma ca tu esti ala de-a mancat enciclopedia cand era mic!

 "Cei Raducule cu musulmanii astia de invadeaza europa? Hai ma ca tu esti ala de-a mancat enciclopedia cand era mic! "
  Ok! La cererea publicului...cat am si eu....am sa-mi dau si eu cu parerea ce si cum apropo de refugiatii astia de navalesc in europa.
  IMPORTANT! Eu nu sunt specialist sau macar doxat pe subiect! Tot interesul meu pentru lumea musulmana si orient a inceput cand am vazut la televizor un reportaj interesant despre mormantul lui Koyun Baba, de pe langa Babadag (pe unde am ratacit si eu de cateva ori) care m-a facut sa caut si sa  singurel.
NU SUNT UN EXPERT! Sunt un tip care a absolvit facultatea de istorie si atat! Toate comparatiile si rautatile la adresa diverselor secte si persoane sunt pur voite si total intentionate...ca pamflet si trebuiesc tratate ca atare.
SA-i dam bice-psi!
1.cine sunt oamenii astia ?
 La portile europei bat acum doua categorii. Prima categorie sunt din asia si africa si fug de la ei de acasa de saracie si persecutie politica. Ei nu sunt acum in discutie.
A doua categorie sunt refugiatii creati de razboaiele de impunere a fridom si extragere a petrolului purtate de americani si tovarasii lor de cardasie euro-atlantici. 
 Ei sunt cei ce ne intereseaza! Si pentru ca tot ii despic ca pe fir in patru....Cel mai tare la noi doare ce are Siria in...spinare!
  "Ce e Siria si cam care e mersul acolo da' zi repede ca trece trenul!"
 Siria e un fost mandat francez(suna mai frumos decat colonie) si e un loc atat de incarcat de istorie si civilizatie incat as uza tastatura numai scriind rezumatul. Insa unul din rezultatele la asa un maldar de istorie si cultura e faptul ca aia pe acolo au atatea religii pe cat avea dalmatianul lui vecinu' pete. Intr-o singura tara au coabitat vreme de secole: Crestini(de doua arome,maroniti si siriaci),  druzi si musulmani.
 Aici incepe distractia! 
Musulmanii se impart in doua familii mari! Sunitii asupra carora voi revenii in curand si shiiti care au la randul lor muuulte sectute.
Care e diferenta frate intre astia? Nu tot alah il chiama pe dumezeu in ceruri? 
Il chiama, il chiama...da si cum il inviti conteaza nu numai cum il chiama! 
Shiiti astia sunt si ei majoritari in Iran, parti din irak si din....Siria! Nu am sa intru in diferentele lor religioase ci in cateva diferente de exterior! Shitii astia sunt cam cum e si la noi! Au un popa oficial(la ailalti, cum ar zice bunica, e unu' mai breaz pus sa conduca rugaciunea da' nu e popa, popa), au sfinti (suniti tu-le mama lor nici un sfant n-au in calendar sa ciocnesti si tu un pahar de braga cu vecinu sa-i zic si tu un la multi ani!) si au o ierarhie "bisericeasca" ca sa nu se gaseasca omu' asa de capu' lui la rugaciune.
Ei! Acu' ca ai ierarhie si sfinti si asa...nu e bine sa faci tu bisericute? Ca asa ii sta bine omului cand se supara pe vecini! Ei si au shiitii astia( care oricum sunt numai vreo 13% din populatia Siriei) vreo cateva bisericute care asa se afurisesc intre ele si din eretic si pagan nu se mai scot!  Asa se face ca mare parte dintre ei sunt alawiti(inclusiv familia si neamul lu' assad, dictatorul lor stalinos si usor diliman  ,cum ii sta bine unui dictator tatuc de tara), doispiari (pentru ca astai cred in toti cei doisprezece imami cam asa cum credem noi ortodoxii in toti aia sfinti parinti si sfinte sinoade de-ti sfintea profesoara de religie durerea la tartacuta cand explica in scoala generala si tu motaiai crestineste in banca) care sunt in general numiti shiiti standar si secta ismailitiiilor care sunt asa putin pe acolo ca nici nu am sa-i bag in seama acuma.
 Acum ca i-am terminat pe shitii astia hai sa-i iau pe suniti care sunt si majoritari in tara! Ai inteles ceva pana acum? 
Bine! Pentru ca se complica!
Sunitii astia sunt cam cum sunt la noi protestantii. Nu au nici o ierarhie pe verticala, nu au nici un popa(au cate unul mai rasarit dintre ei care e pus sa conduca rugaciunea cam cum au "fratii" cate un pastor) Ca si la noi, majoritatea-si vad de falafel-ul lor. Cum isi vad? Cam cum isi vad luteranii si reformatii prin transilvania sau musulmanii nostri prin dobrogea. Zi cu alah acolo ca zici bine ,ma frate si acum vezi ca ai treaba si te retin! 
 Problema ca dintre astia...mai sunt unii care sunt plecati de acasa! Da's plecati rau! Cat de rau? Sti pe vreunu de l-a gasit pe Domnu' si s-a trecut la adventisti, penticostali, iehovisti sau ce neamul meu o fi trecut el acolo? Da! Aia de urla si fac spume la gura cum ca noi ceilalti o sa ardem in iad ca suntem eretici si etc. Acum imagineaza pe aia dar ca-si pun bombe la subtioara si se duc sa moara pentru Domnu ca asa ii zice lui pe undeva prin cartea sfanta! Ce-i mai rau nu e faptul ca astia sunt dilimani ci faptul ca altii la fel de dilimani stau ca fundul pe petrol prin golf pe acolo. Astia sunt wahabitii! Toate tarile bogate din golf au ca religie, asta, wahabismul! Ca sa intelegi cum e...stii la americani fanaticii aia religiosi care busesc cu biblia de masa si i's cu gizas si cu arma? Cam asa...numai ca mai rau pentru ca astia chiar conduc tarile alea din regiune si tarile alea sunt burdusite de petrodolari iar pe post de ajutoare(cum primesc pocaitii de pe la noi) vin kalashuri si coranuri cu interpretarea lor la text.
  La asa ajutoare si asa interpretari ale textului normal sa te faci cu d'al'de ISIS. 
Ai inteles? Stai ca acum incepe cu razboiul! 
2.de ce pleaca din tara lor ?
  Cum ziceam...shiiti aia sunt cam 13% din populatie dar conduc tara unde vreo 74% sunt suniti (restul sunt crestinii si cu druzii). Intre ei e asa o dragoste cum era pe la noi prin europa cand aveam razboiul de 30 de ani si ne luam crestineste gaturile in numele domnului si iertarea pacatelor. 
  Cum Assad asta nu prea e dus la biserica/moscheie. O parte din generalii si armata lui l-a tradat cu sprijin american pentru ca ei sunt suniti si nu vor sa fie condusi de un shiit (care pe deasupra e si alawit) si colac peste pupaza, dictator.  Assad, a inceput sa-i fugareasca pe astia pe acolo si sa-i haituiasca cu arme neconventionale. Dintre ei, unii mai cu semiluna in frunte, au inceput sa o i-a pa calea aia dreapta din coran si sa lupte mai cu sarg impotriva tuturor ca...de... unii sunt eretici si ceilalti schismatici(cam cum era la noi in Europa cand s-a trezit Gustav Adolf, regele protestant al suediei si a cucerit mai toata Germania ca unii erau prea putin protestanti iar ceilalti erau mult prea catolici). Astia cu semiluna in frunte se numesc ISIS si se bat din Irak pana in Siria cu oricine li se pare lor ca nu poarta turbanul cum trebuie sau nu ridica fundul destul de sus la rugaciune. Ca se bat ei e una...dar acolo toata lume se bate  cu toata lumea ca la nunta la Vaslui! Rebelii din siria sunt aliati cu kurzii care sunt aliati cu americanii care sunt aliati cu turcii care se bat cu kurzii care se bat cu Isis care se bate cu fortele guvernamentale din irak si cu gasca lui Assad care ultimele doua oricum nu se inghit.
Daca tu si eu nu am inteles...imaginea-ti "norocul" de a fi prins in asa valtoare de pumni si picioare de zici cai baieram la caminul cultural. 
 DE AICI INCEARCA SA SCAPE REFUGIATII!
3.de ce vin in Europa ?
Pai marea majoritate nu vin!
 Ca sa-ti explic si eu cum a explicat un nene cu niste mere la televiziunea daneza ca tare destept mi s-a parut numai ca eu o pun in vacante ,merele toate sunt de import si in Romania si aici. 
    Siria avea ca populatie cam cat are romania...vreo 20 si ceva de milioane de suflete. De cand a inceput nebunia, cam vreo 12 milioane au plecat care incotro ca sa scape. Mare parte, vreo 8 milioane de suflete au fugit la prieteni si la rude in alta regiune a Siriei(cam cum fugim noi vara la neamurile de la mare sau de la munte numai ca pe post de ploaie sa le strice vacanta astia au gasti inarmate de nebuni omorandu-se in ditamai razboiul civil) restul de 4 milioane au fugit in tarile vecine, turcia, iordania, liban, irak si toate celalte tari musulmane si nord africane(astia sunt aia de si-au luat all inclusiv la bulgari, 'tu'le mama lor) din astia o parte au hotarat sa plece in Europa(astia sunt aia cu vacantele de fala) si sunt undeva in jurul a 400 de mii.
4.cu ce bani ajung pana aici?
Fiecare cu ce poate! Aia de se folosesc acum de numarul mare de oameni ca sa forteze intrarea in uniune probabil ca au venit pe "ajutoare" de la "frati" ceilalti si-au vandut ce au putu vinde ca sa-si plateasca drumul, au scos banii de pe unde ii aveau cam cum scoate romanul pentru nunta lu' fi'sa. Siria nu era chiar saraca inainte de razboi, cum nici Libia nu era iar oamenii astia nu erau chiar muritori de foame. Daca te gandesti asa putin...din 20 si ceva de milioane de romani...nu am gasi 400 de mii cu dare de mana sa o taie din tara cand sunt "convinsi" de ditamai razboiul civil? Pai cred ca mult mai multi de atat se cara din tara in fiecare an convinsi de vacantele la schii din austria si shopingul de prin marile capitale europene dapai la razboi!
5.de ce tarile arabe bogate nu-i primesc ?
Ai vreo matusa de aia pocaita?
 Eu am! Sta la Brasov unde e aerul mult mai bun ca in iubitul si imputitul meu Galati. Nici piscat cu ceara nu ma duc in vizita la ea vara pentru ca baba e plecata de acasa rau cand vine vorba de religie si gizas. La fel si ei. Marea lor majoritate ,cum ziceam, isi vad de falafelul lor si nu o dau prea tare cu islamul in timp ce tarile bogate arabe sunt toti cu alea sfinte la asa volum ca sare acoperisul vecinilor din irak si siria cand incepe sa bage muezinul rugaciunea de dimineata. 
 Pana acum tarile care i-au ajutat cel mai mult au fost tarile nu prea bogate din regiune(cam ca la noi cand sperai la bani de la varu' din italia da mai de graba vine papornita cu ajutoare  trimisa de mamaia de la tara) Unele din tari i-au ajutat asa de mult ca s-au cam bagat pe ele in probleme(o sti pa bunica cand iti dadea din pensia ei de urmas 500 de mii? saraca bunica avea un un milion 300 de toti dar de..)
  Libanul de exemplu, o tara care are populatie cat norvegia si suprafata cat curte unui australian mai instarit, a luat ceva mai bine de un milion de refugiati. N'o zic eu! O zice the washinton post, eu doar dau mai departe ca sa stie si mama ca ea nu bangheste engleza.
6.odata veniti in tarile mai bogate ale Europei ce intentii au ?
Asta habar n-am! Auzit'am ca cica ar cauta de munca da' mai mult nu stiu sa zic. Unii sunt baieti de treaba, unul e medic aci la spital la Bergen si a operato la manuta pe fica'mia in timp ce "profesionistii" scandinavi s-au batut cap in cap ca berbecii pe ce diagnostic sa-i puna. Eu tind sa cred ca nu e singurul medic de-l aveau aia in tara. Altii poate's buni la tevi si petrol ca de...Acu' sigur au si ei printre astia multi directori la frecat menta care sa ingroase coada la ajutor social dar nu toti. La aia in Siria, am auzit eu de la profesoara unor sirienei de astai mici, scoala se face serios cam cum se facea la noi inainte de reformarea reformei reformate a sistemului de invatamant. Eu tind sa o cred pe madama profesoara  (nu de altceva da' am spus un DA hotarat impreuna cu ea, in fata ofiterului de stare civila).
7.cine are de castigat din chestia asta ?
Deocamdata? Traficantii de persoane si presa care face bani pe spinarea fraierilor care toata ziua despre asta vorbesc. Mai au de castigat politicienii ca nimeni nu-i mai baga in seama cu tot scandalul asta si pot fura linistiti sau plagia inca o compunere de clasa a IV-a. Mai castiga deal'de ISIS si ceilalti terorei ca au putu infiltra si ei cativa dilimani in Europa in puhoiul de oameni si cam atat...socot eu cu mintea mea asta odihnita.
  Acu'...intrebari mai sunt abundenta. Dar eu timp de scris nu mai am si va las asa cum se lasa musulmanii intre ei Alecum salam.
Pacea fie cu noi ca parca prea multi nebuni au sarit gardul in lumea asta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu