Bloglines

marți, 3 aprilie 2012

E pizdifcata !

Terminat! Inca o luna, inca o carte. "Fight club" Vazut filmul si citit cartea.
De fapt cartea am citit-o in concediu, chiar am terminat-o pe undeva pe la iesirea din Bucuresti, la lumina lanternei de la telefonul meu mobil.
As putea sa spun ca e mai buna decat filmul dar ca Brad Pitt a jucat asa de bine ca il vedeam in carte. Ori poate ca stilul scurt ca de briceag infipt in gatul literaturii postmoderne m-a prins. Nu! Astea sunt banalitati. Ce mi-a placut cel mai mult a fost povestea de la al doilea nivel de adancime (are mai multe, si nu ma refer la patratelele lui Pitt). Pizdificarea societatii si efectele ei.
De cand exista rasa umana, omul a cautat mai binele, si mai binele sau chiar minunatul. Am creat roata si focul, am golit padurile de pradatori apoi le-am golit si de copaci ca sa le putem umple mai usor de holde sau orase, dupa posibilitati. Cu fiecare pas ne-am bucurat de minunatia reusita de parca realizasem extragerea scamei din miezul buricului si cu fiecare pas ne-am pierdut mai tare rolul social. Fara lei si ursi femeile noastre cautau neinfricate dupa mancare prin padure apoi au plecat teleleu pe campuri.
Mecanizarea ne-a scutit de cea mai mare parte a efortului fizic agricol, asa ca a devenit si asta o munca de muiere. Apoi industria, mereu mai usoara, mereu mai fina... Ce rol sa mai aiba tartanul paros, cu apucaturi de protector al turmei, cu metabolismul lui proiectat pentru efort si impulsivitatea unui doborator de mamuti?
Sa-si apere familia, s-a zis, si tartanul a plecat la oaste. A murit in doua razboaie mondiale lasandu-si muierea cu copiii si cu munca de la fabrica. De fiecare data munca devenea mai usoara, mai potrivita ei. De fiecare data tartanul a inventat noi si noi arme, mai eficiente, mai usoare, ca EL sa fie cel ce se intoarce la campul si muierea lui. Iar de fiecare data arma a devenit mai acesibila ei.
Tratanul a transformat si razboiul intr-o chestie de muieri, un soarec, un click si gata cu dusmanul...milioane de morti. Ce sa mai faca tartanul?
Sa faca ce face muierea, i sa zis. Tartanul s-a epilat, si-a asezat curul pe scaun si s-a apucat cu degetele alea groase sa faca macrameuri de integrate sau pictura in bob de tastatura. Tartanul a luat si moravuri muieresti. Are apucaturi si toane care il fac sa se cutremure din strafundul simtirii. Are drepturi pe care ceilalti i le incalca. Este eliberat de rolul sau traditional si nu mai are nici un altul, caci muierea e pe rolul lui, dar si-l protejeaza si pe al ei.
Muierea urla! Urla cu furia muierii care nu mai e muiere pentru ca tartanul ei e ocupat sa se epileze intre buci si apoi sa-si trateze iritatiile pe care lipsa parului carliontat le produce.
Tartanul nu urla! Nu urla pentru ca numai tartanii urla, iar el nu e tartan ca sa faca asta. Isi smulge in schimb parul din gaura intunecata ca sa si-l planteze in cap pentru ca moravurile si cochetaria sa fie duse pana la noi si apoteotice inaltimi.
Se despart pentru ca ea nu se mai simte femeie, iar el nu se mai simte barbat. El devine un frustrat, iar ea devine feminista si ambii urla intr-un monumental cor tartanesc vinovatia societatii nedrepte si a celuilalt sex.
Si apoi....apoi cu nostalgie se intreaba amandoi despre vremurile de alta data. Ea, cocheta ca o muiere a pesterii la cules de fructele iubirii. El, invinetit ca un erou al unei batalii de pe vremea cand boxul insemna pumni goi si singura metoda de a invinge era sa-ti faci adversarul sa strige "DESTUL". Cateodata se intalnesc, se iubesc si se conformeaza oranduirii sociale .
Cateodata nu!

duminică, 1 aprilie 2012

Papusile dragostei

Frecand motanul pe net astazi am gasit ceva ce m-a afectat TARE. Papusile dragostei.
Nu ma refer la papusile de nunta de pe vreme lu' mamaia sau la papusa gonflabila a lui Bud Bundy. Nu. Astea sunt cu adevarat ceva....
M-am uitat...m-am crucit si aproape ca mi-am scuipat in...san!
Papusa care mereu te asteapta acasa, e mereu disponibila, mereu frumoasa si nu te plictiseste niciodata cu un ropot de intrebari si pareri despre subiecte cu care tu nu ai nicio gara.
La fel de reala ca imaginea Mihaelei Radulescu pe celuloid si mult mai autentica decat fotomodelele fotoshopate la fotoshoot-ul Playboy. Pe scurt...femeia perfecta! Ce conteaza ca nu stie nici sa faca oua ochi? Majoritatea gasculitelor de azi se mandresc ca sunt afoane in bucatarie, ca nu stiu sa dea cu aspiratorul sau ca nu au calcat vreodata o pereche de nadragi(majoritatea nici sa calce strasnic ceea ce e in perechea de nadragi, nu stiu) Ti-o configurezi cum vrei, platesti si te bucuri de ea! Poti sa te si falesti ca exista o "comunitate" a posesorilor de astfel de domnisoare, un fel de Irinei ce doresc obiecte sexuale dar nu vor sa plateasca pensia alimentara.
Pana la urma ce e anormal? Intr-o lume a prietenilor virtuali, turismului virtual, lumea unde virtualmente totul nu mai are legatura cu realitatea de ce ar fi o problema?
E bine! E perfect! Tipa asta s-ar intelege perfect cu prietenii de pe facebook, s-ar potrivi de minune cu apartamentele acelea personalizate de la Ikea si mai ales s-ar potrivi perfect cu tine.
Iti completeaza viata pana la perfectiune si , mai ales, te scuteste de a traii!
Gata cu fluturii in stomac. Ea te place pentru ca asa este dorinta ta. Nu-ti cere sa tragi mai tare! Sa te depasesti ca om! Poti in sfarsit sa te relaxezi si sa astepti linistit ca moartea sa te prefaca in ceva la fel de animat si de placut ca ea.
Eu unul mi-as comanda una, as puneo in dulap si as privio de fiecare data cand uit ca diferenta dintre mine si un robot nu sta in aparente ci in bataliile mici pe care le port in fiecare zi pentru a-mi face viata putin mai buna.
Aveti aici un link .
Va doresc o existenta placuta.