Bloglines

duminică, 27 septembrie 2009

Candidoza electorala

Credeam ca inventarea prezervativului a fost un factor determinant in scaderea frecventei bolilor venerice.....m-am inselat. Alaltaieri, la un targ de joburi, taman pe mine s-a nimerit sa incerce sa ma contamineze cu candidoza (sic!) ei o doamna europarlamentar. Voia sa ma inoculeze cu bacilul prezidentiabilului ei pe linie de partid , sa ma infecteze cu aspectele extraordinare ale unei vieti in Romania si asa mai departe.....Ce bine ca port mereu la mine un prezervativ pragmatic si o fotografie mentala cu felul in care arata viata pe care o iubesc....cea de norvegian.
Dupa o discutie relativ scurta in care am insultat-o cat am putut pe doamna aceea, fara insa a folosi cuvinte mai vulgare decat demagogie, minciuna, distrugere, m-am simtit muult mai bine.
Nici nu conta ca nu am reusit sa imi gasesc un job, nici macar faptul ca acela a fost un targ de joburi unde nu se gasea niciun job.....pur si simplu faptul ca i-am spus unui politician ca eu pot sa imi dau seama ca ea ma minte de la simplul fapt ca ea deschide gura m-a facut sa ma simt, intr-un mod stupid, mult mai bine.
Pacat ca era o femeie....ca parea scuturatica( probabil ca isi ascundea laturile in esarfa aceea rosie pe care o purta la gat dupa modelul insotitoarelor de zbor de la companiile ieftine), mi-ar fi placut sa fie barbat...fostul meu sef PDL-ist ar fi fost perfect ca sa ii demonstrez cu adevarat aprecierea mea si sa ii f.t un pumn in gura.
Dumnezeule ! Ce urasc blestematiile astea numite campanii electorale...ne infectam cu totii cu idei dubioase de la aceleasi curve batrane care au fost retusate cat sa nu mai para desuete. Ce tampenii ni se sevesc de catre aceste curve, ne lasam angrenati, discutam si in infierbantarea noastra uitam prezervativul pragmati sau chipul mental al vietii noastre adevarate si ne lasam vrajiti. Ce vexate sunt aceste pasari de noapte !
Stiu sa ne daruiasca vapori cu o maiestrie care sa faca pana si nasul tocit al unui roman trecut prin viata, sa creada ca in fata lui sunt lucruri concrete si apoi, dupa ce te-ai daruit cu un zgomot sec de stampila ce loveste hotarat foiata de hartie ieftina...felicitari! Te-ai ars frate!
Tratamente costisitoare si mai ales dureroase cu pilule ultraconcentrate de realitate cruda, clisme cu aparat birocratic si mai ales supozitoare cu fiscalitate ridicata...cele mai usturatoare din cate am cunoscut pana acum.
M-as fi hotarat sa nu merg la vot in anul acesta...sa practic abstinenta ca cea mai buna protectie, dar mi-am amintit ca un vot neexprimat este doar un alt vot furat. Pana la urma si bunicul meu a votat la trei luni dupa deces, sora mea a votat in doua orase in aceeasi zi si fara sa se deplaseze. Eu oricum as fi fost usturator de iubit in posterior de catre aplaudacii cutarui si cutarui partid, asa ca m-am decis sa fac altfel.....Curvo, eu imi anulez votul. Vin din respect pentru unchiul meu de la Timisoara, impuscat si apoi batut in beciul securitatii. Pentru strabunicul meu, mort de TBC dupa o vacanta prelungita intr-un lagar de concetrare sovietic, vin din respect pentru mine si aduc si o tusiera...cat sa ii votez pe toti aplaudacii aia suferinzi de candidoza.
Pana la urma...eu tot nu am job, in Norvegia inca nu m-am intors.....F.t eu...dar am impresia ca tot pe mine ma va ustura anusul la sfarsitul acestor alegeri.

luni, 7 septembrie 2009

Molvînia

Ati auzit vreodata de un taram atat de magic incat nu a fost atins inca de tehnicile dentare moderne?
Haihui pe net am dat de un ghid de caltorii spre aceast juvaier al Europei de est, un pamant unde drumurile sunt sublime(lipsind cu desavarsire), iar oamenii inca mai au pana ce vor contribui la gaura din stratul de ozon prin folosirea de produse nocive ca deodorantul. In acest loc minunat a fost inventata tusea seaca, o desoperire perfectionata in decenii de industrializare fortata fara nici cel mai mic respect pentru ecologie si care, totusi, a reusit sa pastreze populatia adanc inradacinata in obstea sateasca de provenienta, o populatie pura in simtire care refuza cu obstinatie alterari ale modului de viata ancestral din cauza giumbuslucurilor moderne ca periuta de dinti, sapunul parfumat sau (marele satana) apa din parete.
Aceasta tara este o democratie in devnire condusa de oameni luminati (habitaclul bolizilor germani este dotat cu o groaza de luminite ca sa stii de ce te lovesti cand iese ditamai craterul din autostrada Lunii) , alesi prin vot democratic de catre semenii lor politicieni si care nu au ca menire nimic altceva decat interesul personal (caci un popor tarieste cel mai bine prin reprezentantii sai).
Ghidul turistic lauda ospitalitatea poporului acesta, viteza cu care blanzii bastinasi te usureaza de bagaje la aeroport. Nevoia aproape compulsiva a taximetristilor patrioti de a-ti oferi un tur al orasului-capitala chiar daca tu voiai doar sa ajungi doua strazi mai incolo, hotelurile luxoase unde patul apartine doar tie si celor 1000 de plojnite cu care il imparti pentru pretul modic al unei cazari in.....Paris (la patru stele).
Sa nu uitam de cultura acestui popor, muzicalitatea sa innascuta si cu care iti poti clati urechile la fiecare intersectie, fiecare geam de palat sau vila si de ce nu....chiar de la fiecare telefon mobil caci localnicii in perpetua lor sete de absolut muzical desconsidera inventii invechite precum castile pentru auditie personala.
Aici viata este cu adevarat respectata! Fauna zburda fericita prin tomberoane, iar pescarii ocrotesc natura eliberand ceea ce nu le foloseste in congelatoarele lor, ca nu cumva pestele sa se imbolnaveasca de ceva din cauza apei cristaline de combinat siderurgic.
As putea continua la infinit despre acest loc minunat...sincer ma fascineaza in eternitatea lui. As vrea sa ma duc in vacanta acolo, sa ma relaxez de la slujba mea decent paltita , de la strazile astea plictisitor de netede si de la liderii astia denaturati ce nu stiu decat sa ofere ceea ce au promis!
Dumnezeule, ce iad poate fi o tara civilizata!