Bloglines

duminică, 28 iunie 2009

Unei stimate doamne Robinson

A fost odata ca niciodata ca de nu ar fi nu s-ar povesti o mama, mama lui Luci, sau cum obisnuiam sa spun cand stateam inca la mine in cartier...."Mama, ce buna e!"

Ca sa ma fac inteles...eu sunt un barbat...inainte de asta am fost baiat...inainte de asta, am fost spermatozoid.....inainte de asta......habar nu am. Oricum...de cand ma stiu eu am avut o afinitate pentru tinere domnite undeva intre 16 si 25 de ani, aveam mereu impresia ca o femeie devine cu timpul din must direct otet odata cu trecerea timpului. La mine in cartier nu existau doamne bine, ii auzeam pe betivii de la carciuma ca o cutare ori cutare gospodina grosiera ar fi buna de.....procreat, dar aceia erau betivi cu nevoi animalice pe care o balabusta taranoasa pana in cel mai carnal si celulitic ciolan al ei ii satisfacea pe deplin....apoi s-a mutat ea. Mama lui Luci.

Ce sa va spun....ca arata la fel de apetisant ca un pahar aburind in care un adolsescent tarziu si-a putut turna dorintele rosii ca un vin de porto? ca o femeie poate sa trezeasca pasiuni cu un zambet sau ca pielea ei de femeie intretinuta miroase a creme florale in timp ce mainile femeilor ofilite devreme mirosea a soda furata din combinat ?

Cate nopti adolescentine nu m-am incalzit in fantezii cu mama lui Luci, m-am imprietenit pana si cu Luci, un adolescent tern si cam plicticos, dar buna companie la un pahar de vorba udat masiv cu muzica lui Liviu Vasilica.

Ieri m-am dus in vechiul meu cartier sa imi ajut un tovaras sa se mute...cartierul meu nu ar avea farmec daca adolescentii lui ar creste si ar imbatrani pe strazile unde odata jucau fotbal si se chelfaneau fara cine stie ce motiv acatarii. Doaman mama lui Luci urca pe aceleasi trepte plimband acelasi catel prietenos, cu acelasi zambet felin stralucindu-i in ochi. Mi s-a spus de catre diversi prieteni mutati din cartier pe la puscarie sau mutati de tot la "casile" lor ca ea nu mai e asa cum era, ca o cutare sau cutare parte anatomica nu se mai ridica la standardele de frumusete si fermitate pe care ea insasi le-a impus in cartierul cu gospodine ciolanoase , mirosind a desuetudine.

Eu nu ii cred, poate femeia asta a carui nume nimeni din cartier nu l-a retinut vreodata si care l-a facut pe plictiocosul ei fiu unul din cei mai cunoscuti pusti de pe strada, nu mai este vinul acela rotunjit de trecerea timpului. Poate ca doamna Robinson al carui nume "de tanti" nu am avut nicodata curiozitatea sa il citesc pe usa de la etajul de deasupra mea nu mai e asa de licoroasa dar acum am savurato ca un cogniac prea scump ca sa il bei cu adevrat si il gusti imaginar de pe raftul unui local cu fite.

Multumesc doamna mama lui Luci, multumesc pentru ca m-ati invatat ca o femeie e un cogniac cu care nu te imbeti, ci pe care il savurezi. Va multumesc ca mi-ati dat speranta usor naiva ca nu orice boboc tanar de care te indragostesti devine o gospodina ciolanoasa si desueta. Va multumesc pentru ca mi-ati incalzit adolescenta cu imaginea unei femei frumoase atunci cand aveam acces doar la fete frumoase cu un sarm naiv si superficial.

duminică, 21 iunie 2009

De'a baieteii si fetitele

Un baietel si o fetita stateu goi intr-un pat la cresa. Fata ii spune baietelului:"Stii...eu sunt fetita!" baiatul mirat ii raspunde:"Eu sunt baietel!!" "Dar cum iti dai seama?", il intreaba ea. "Pai sub paturica....." Fetita curioasa baga capul sub paturica si iese rosie la fata. "Da! Esti baietel.....ai sosetele albastre!"
Citeam mai de mult la Mircea Eliade despre riturile de initiere la triburile de munte din Papua Noua Guinee, astazi ma uitam la televizor(ca sa mai scap de Udrea si comisia ei) la un rit de initiere la un oarecare popor din inima cea neagra a africii. Dincolo de exotismul aferent ritualului de salt peste vaci si ungerea unui falus de lemn cu lapte se ascundea altceva, trecerea unui baiat la rangul de barbat. Daca acel tanar nu ar fi reusit sa sara peste spinarile acelor vaci el ar fi fost considerat un paria nu un baiat, barbatia este o incercare la care ai drept o singura data in viata.
Dar ce mai este un barbat acum si aici...in inima mai putin neagra a Europei? Care mai sunt ritualurile noastre de initiere?
Pe vremea tatei si a bunicului ritualul era simplu...baiatul, cu un geamantan de lemn, pleca la oaste iar atunci cand se intorcea era considerat barbat. Treceau 4 ani pe atunci pentru acel ritual de initiere, apoi au trecut doi, apoi unul, ca intr-un sfarsit sa se desfinteze de tot.
Cum mai devenim noi barbati acum? Poate nu mai devenim...poate murim baietasi de cartier.
Problema cea mai mare a barbatului este o criza de identitate...el se naste din femeie. Baietii sunt in general ai mamei asa cum fetele sunt ale lui tata dar la un moment dat el trebuie sa invete sa fie barbat. Un barbat nu se naste...el este creat din pasta moale pe care o reprezinta baiatul. Este mulat din experiente de viata....pana la urma femeile pe care le-am intrebat mi-au spus mereu ca semnele usoare de maturitate constituie ceva atragator si nu fata curata a unui mucea.
Daca un baiat se uita la televizor acuma si cauta modele masculine ce poate alege?
Mutu metrosexualul, Rambo sau un cantaret de hip hop luat aleatoriu? Pana si cantareti astia de hip hop au ajuns de cacao! La inceputuri erau gangsta, acum se vor cu totii pimps! In loc de povesti transpuse pe muzica avem fufe care se bataie pe versuri stupide de cate unul juma de marafet.
Metrosexuali cred ca au fost abominatia masculinitatii, o stratagema care avea ca sungura menire sa faca sexul(cica) tare sa cheltuie precum sexul moale, pana la urma traim intr-o economie de consum...trebuie sa consumam!
Van Dame sau Rambo? Hai sa nu fim ridicoli!
Atunci cine? Au mai ramas tati...dar asta este pentru o alta postare.
Daca vreo careva ajunge din greseala sa citeasca postarea asta si gaseste in societatea actuala un ritual de maturizare ta rog sa mi-l scri..serios as vrea sa mai gasesc si eu unul.